Mořská řasa Kelp

INCI Laminaria japonica
Další názvy Kombu, Thallus laminariae, Laminaria digitata, Laminariae stipites, Hai Dai, Kun Bu, Laminaire
V produktech používáme extrakt z mořské řasy, řasa

Popis

Kelp je východoasijská mořská řasa, která roste v hlubokých, čistých a studenějších mořích. Řasy obsahují například jód, sodík, železo, fucoidan, fucoxanthin a soli kyseliny alginové. Používají se v potravinářství, farmacii i kosmetice.

Účinky a použití

Mořské řasy Kelp mají antioxidační, hydratační a antibakteriální účinky. Jsou vhodné především pro zralou a suchou pleť. Pokožku vyhlazují a působí proti vráskám.

Při vnitřním užití řasy působí detoxikačně, podporují metabolické procesy a harmonizují trávicí systém.

Produkty obsahující Mořská řasa Kelp