Růže damašská

INCI Rosa damascena
Další názvy Rosa damascena Flower, Rosa damascena Powder, Rosa damascena Flower Water Extract, Rosa damascena Flower Extract, růže damascénská, bulharská růže
V produktech používáme macerát z růže, prášek z růže, květy růže, extrakt z růže, bio květová voda růže

Popis

Růže damašská je nádherná výrazně vonící květina využívaná v kosmetice a medicíně už od starověku. Z květů růže se připravuje nejčastěji růžová voda, růžový olej nebo esenciální olej. Sklízejí se nerozvinutá poupata a okvětní plátky z nových květů. 

Účinky a použití

Růže damašská má protizánětlivé, antiseptické, antibakteriální, dezinfekční a antioxidační účinky. Je vhodná pro všechny typy pleti, zejména na suchou, zralou a citlivou. Růže projasňuje unavenou pleť a působí proti vráskám. Pro svoje úžasné účinky často bývá součástí pleťových vod nebo olejů pro zralé ženy, nicméně skvěle funguje i na pleť s vyrážkami nebo akné. 

V aromaterapii má silně harmonizační účinky a podporuje ženskost. Pozitivně působí na psychickou nepohodu, nespavost nebo dýchací problémy. 

 

Fotografie: od uživatele Анна Орлова ze služby Pexels

Produkty obsahující Růže damašská