+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Hand Scrub | Grapefruit & Lavender

Peeling do rąk o orzeźwiającym zapachu grejpfruta, rozmarynu i lawendy

100% NATURAL
100% NATURAL
HANDMADE
HANDMADE
100% VEGAN
100% VEGAN
CRUELTY FREE
CRUELTY FREE
  1. Zastosowanie: do rąk
  2. Typ skóry: tłusta, sucha, dojrzała, normalna
  3. Zapach: świeży, ziołowy, cytrusowy

Peeling do rąk to uzupełnienie naszej udanej kolekcji produktów złuszczających. Jest naturalny, nie zawiera konserwantów, silikonów, parabenów ani innych syntetycznych składników, a przy tym jest doskonale skuteczny.

Tworząc go myśleliśmy głównie o zestresowanych rękach ogrodników, sportowców i każdego, kto pracuje ręcznie. Nawet skóra dłoni zasługuje na regularne złuszczanie. Tylko w ten sposób można pozbyć się szorstkiej skóry na stawach oraz zgięciach palców i dłoni.

Peeling do rąk nie może szczypać, dlatego zawiera cukier trzcinowy, zmielone łupiny orzecha włoskiego i kwiaty lawendy, bez soli i innych szorstkich składników jako głównego składnika złuszczającego. Uzupełniony jest również o odżywcze masła i oleje (organiczne nierafinowane masło shea, olej kokosowy, gliceryna pochodzenia roślinnego i olej słonecznikowy), które pozostawiają przyjemne uczucie na dłoniach i odżywiają je.

Peeling pięknie pachnie świeżością z mieszanką olejków eterycznych (grejpfrutowy, rozmarynowy, lawendowy), które dodatkowo oczyszczają i działają antybakteryjnie.

Zalecamy stosowanie peelingu przynajmniej raz w tygodniu lub w razie potrzeby. Po użyciu zalecamy stosowanie balsamu lub kremu do rąk.

Waga: 180g

43 złz VAT
Dostępność:Dostępne od ręki
icon deliveryDarmowa dostawa od 300 zł

Składniki

organiczny biały cukier trzcinowy, gliceryna, organiczne masło Shea, olej słonecznikowy, olej kokosowy, kwiaty lawendy, olejek eteryczny z lawendy, olejek eteryczny z grejpfruta, olejek eteryczny z rozmarynu

INCI

Sucrose, Juglans regia Shell Powder, Glycerine, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Helianthus annuus Seed OIl, Cocos nucifera Oil, Lavandula angustifolia Flower, Citrus paradisi Peel Oil, Limonene, Lavandula angustifolia Oil, Rosmarinus officinalis Leaf Oil, Linalool

Główne składniki

Cukier trzcinowy
Cukier trzcinowy
Cukier trzcinowy

Opis

Cukier trzcinowy tworzony jest w procesie tłoczenia trzciny cukrowej i gotowania tak uzyskanego syropu cukrowego. W odróżnieniu od białego cukru, ten brązowy zawiera melasę i nie jest chemicznie bielony. Melasa jest źródłem wapnia, żelaza, sodu, potasu, chromu, cynku, manganu, miedzu, magnezu, fosforu i aminokwasów. Cukier trzcinowy stosowany jest przede wszystkich w przemyśle spożywczym, ale może stanowić też wartościowy składnik kosmetyków.

Dowiedz się więcej
Masło Shea
Masło Shea
Masło Shea

Opis

Masło shea pozyskiwane jest z orzechów afrykańskiego drzewa o nazwie Masłosz Parka, a jeśli nie jest poddane dezodoryzacji zachowuje też oryginalny orzechowy aromat. Jego barwa może wahać się na skali od bieli, poprzez żółcie, aż do jasnego brązu, a jego konsystencja zależna jest od temperatury otoczenia (rozpuszcza się dopiero w okolicach 40 stopni Celsjusza). Zawiera ono nasycone kwasy tłuszczowe, przede wszystkim kwas stearynowy i oleinowy, witaminę E, triterpeny oraz fitosterole. 

Dowiedz się więcej
Lawenda lekarska
Lawenda lekarska
Lawenda lekarska

Opis

Jeśli usłyszawszy tę nazwę przed oczami macie niekończące się łany fioletowych kwiatów w Prowancji, kojarzycie właściwie! Wielokrotnie rozgałęziony krzew z drobnymi fioletowymi kwiatami i wąskimi listkami pochodzi ze Śródziemnomorza, ale pola lawendy możecie zobaczyć również w Czechach i w Polsce. Lawenda znana jest ze swego wspaniałego zapachu, jak również z wszechstronnego działania leczniczego, dlatego chętnie uprawiana jest w ogrodach i na balkonach. Zawiera głównie olejki eteryczne i taniny.


Czas kwitnienia: lipiec, sierpień.

Dowiedz się więcej

Powiązane produkty (7)

Pytacie

Co mam rozumieć pod pojęciem macerat?

Maceracja to proces, w którym aktywne substancje i zapach ziół (i innych roślin) trafiają do rozpuszczalnika, którym może być:

  • olej – w ten sposób powstaje macerat; proces ten przebiega na zimno, w szczelnie zamkniętym pojemniku i trwa przynajmniej 3 tygodnie,
  • spirytus – tak powstaje nalewka, produkt stosowany w ziołolecznictwie,
  • woda – tutaj rezultatem jest wyciąg lub wywar (ten drugi w przypadku podgrzania mikstury).

Tak powstałe płyny mogą być wykorzystywane same, lub jako składniki w produkcji kosmetyków. W Almara Soap ziołowe maceraty i wywary wchodzą w skład wielu naturalnych mydeł oraz kosmetyków. Dzięki maceracji w naszych produktach znajdziecie prawdziwie skoncentrowaną i potężną siłę natury.