Clean Face | Black

Přírodní maska na obličej pro mastnou a problematickou pleť

100% NATURAL
100% NATURAL
HANDMADE
HANDMADE
100% VEGAN
100% VEGAN
CRUELTY FREE
CRUELTY FREE
BEZ PARFEMACE
BEZ PARFEMACE
  1. Použití: na tvář
  2. Typ pokožky: mastná, nečistá
  3. Vůně: neutrální

Černá maska, po které vám pleť nezčerná, ale naopak se rozjasní!

Obsahuje pouze čtyři, zato účinné látky, díky nimž bude po použití pokožka vyčistěná, hladká a tonizovaná.

Bílý jíl efektivně čistí póry a zanechává pleť na dotek hedvábně jemnou.

Aktivní bambusové uhlí se stará především o hloubkové čištění a odstranění přebytečného mazu a dalších nečistot z pleti.

Prášek z moringy má přirozené antibakteriální vlastnosti, které zabraňují tvorbě pupínků. Při lokální aplikaci podporuje bleskovou obnovu kožních buněk, čímž pomáhá omezit vyrážky a pigmentové skvrny a vyžehlit jemné vrásky.

Kopřivový prášek je rovněž známý svými antibakteriálními účinky a může být mimořádně užitečný při zmírňování kožních problémů doprovázených svěděním díky obsahu histaminu, chlorofylu a železa.

Maska má zcela přírodní složení, je bez parfemace a je balena do ekologické skleněné dózy s kovovým víčkem. Po spotřebování ji můžete použít třeba na bezobalové nakupování.

Naše masky vyrábíme v práškové formě. Vydrží tak déle, aktivují se až při kontaktu s tekutinou.

Obsah: 20 g

229 Kčvč. DPH
Dostupnost:Skladem
icon deliveryDoprava zdarma od 1 500 Kč

Složení a ingredience

bílý jíl, aktivní uhlí rostlinného původu, prášek z moringy, prášek z kopřivy

Inci

Kaolin, Bamboo Charcoal Powder, Moringa oleifera Leaf powder, Urtica dioica Leaf Powder

Vybrané základní ingredience

Bílý jíl
Bílý jíl
Bílý jíl

Popis

Bílý jíl, také známý pod názvem kaolín, je minerální prášek, který se skládá z kaolinitu a drobných křemenných zrn. Má bílou až světle hnědou barvu a obsahuje vysoké množství křemíku. Bílý jíl má široké spektrum využití a je hypoalergenní.

Dozvědět se více
Bambusové uhlí
Bambusové uhlí
Bambusové uhlí

Popis

Uhlí, které používáme, je vyrobené tradiční japonskou metodou z bambusu. Bambus se sklízí ve věku 5 let a spaluje se v peci při teplotách nad 1000 °C, následuje drcení, aby se získal jemný prášek. Nebojte se, naše produkty, které ho obsahují, nebarví!

Dozvědět se více
Moringa olejodárná
Moringa olejodárná
Moringa olejodárná

Popis

Moringa olejodárná (Moringa oleifera) je v současnosti jedna z nejzámějších a nejpoužívanějších superpotravin a také kosmetických ingrediencí. 

Je označovaná také jako křenový strom kvůli štiplavé chuti kořene či jako paličkový strom podle tvaru zralých lusků připomínající paličky na buben. Pochází původně z Indie, odkud se přes Arábii rozšířila až do Afriky. Velkou výhodu představuje její rychlý růst a především bohaté využití všech částí stromu, od kořene, přes listy, květy až po semena.

Účinky a použití

Listy moringy obsahují velmi vysoké množství antioxidantů, vitamínů, minerálů a aminokyselin. Jsou bohaté na mnoho minerálů jako např. draslík, fosfor, vápník, mangan, hořčík, zinek a železo, vitamínů jako je betakaroten, riboflavin, biotin, kyselina listová a askorbová, omega 3 a 6 nenasycených kyselin a bílkovin. Ajurvéda využívá moringu po tisíce let jako oblíbenou součást bylinných směsí na léčení desítek zdravotních obtíží. 

Prášek a olej z moringy podporují zpomalení projevů stárnutí. Především omlazují pleť, pokud je mdlá a suchá. Jelikož je plná antioxidantů, zabraňuje poškození volnými radikály, které vede k tvorbě vrásek. Moringa obsahuje vitamin C, který pomáhá obnovovat poškozené kožní buňky. Kromě toho obsahuje chemickou látku zvanou cytokinin, která podporuje růst buněk na pokožce a zabraňuje jejich ničení. 

Zároveň díky antibakteriálním vlastnostem moringa pomáhá předcházet vzniku akné na pokožce. Pomáhá také při odstraňování skvrn, tmavých skvrn, pupínků a černých teček. 

Moringa pomáhá nejen při vnějším, ale i vnitřním užití. 

Dozvědět se více
Kopřiva dvoudomá
Kopřiva dvoudomá
Kopřiva dvoudomá

Popis

Kopřiva je jedna z našich vůbec nejoblíbenějších bylinek, kterou milujeme pro její široké spektrum využití. Vysokou rostlinu se čtyřhrannou lodyhou, zelenavými květy a podélně pilovitými listy posetými žahavými chlupy nemusíte dlouho hledat. Je velice rozšířená na vlhkých místech a častokrát je považována za otravný plevel. To ale jen pro ty, kteří ještě neobjevili její téměř zázračné účinky. Obsahuje kyseliny - křemičitou, mravenčí a pantothenovou, velké množství chlorofylu, vitamín C, vitamíny skupiny B, hořčík, vápník, draslík, karotenoidy, flavonoidy a třísloviny. 

Doba sběru: listy na jaře (do 20. 5), kořen v březnu a říjnu, semena ideálně v srpnu (jakmile se objeví).

Dozvědět se více

Související produkty (7)

Ptáte se

Proč jsou masky v prášku?

Práškové masky v sobě ukrývají hned několik výhod! Díky této formě mohou mít to nejčistší složení, které si umíte představit. Nekazí se, takže nemusí obsahovat konzervanty a ani jiné pomocné látky. Navíc si ji vždy namícháte úplně čerstvou a na míru dle toho, co vaše pleť zrovna potřebuje. Můžete se rozhodnout, zda k aktivaci masky použít vodu, hydrolát, nebo pleťový olej.

Používáte konzervanty?

Nepoužíváme! Receptury našich produktů vždy promýšlíme tak, aby to nebylo potřeba. 

Jsou kosmetické produkty Almara Soap vhodné pro vegany?

Většina naší přírodní kosmetiky je pro vegany vhodná. Do některých balzámů přidáváme včelí vosk, který v nich má nezastupitelnou funkci, ale v nabídce najdete i balzámy vytvořené speciálně pro vegany bez jakýchkoliv živočišných složek. Tuto informaci vždy najdete uvedenou u toho kterého produktu.