Jojobový olej

INCI Simmondsia chinensis Seed Oil
Další názvy Jojoba Oil, jojobový vosk

Popis

Jojobový olej se získává lisováním plodů keře jojoby kalifornské a obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vitamíny A a E. Je bezbarvý a nemá žádnou vůni. Patří mezi jeden z nejcennějších olejů. Rychle se vstřebává do pokožky. Ve skutečnosti se nejedná o olej, ale o kapalný vosk, a nemusíme se u něj bát žluknutí.

Účinky a použití

Jojobový olej má antioxidační, vyhlazující, regenerační, hojivé, protizánětlivé a zvlhčující účinky. Zmírňuje viditelnost jizev a pozitivně působí i na ekzémy. Pomáhá proti lupům a stimuluje růst vlasů. Neucpává póry a pomáhá hojit akné. Hodí se pro všechny typy pleti a na vlasy.

 

Fotografie: od uživatele Karolina Grabowska ze služby Pexels

Produkty obsahující Jojobový olej