+++   Nabídka pro naše obchodní partnery: Při objednávce nad 150 EUR DOPRAVA ZDARMA!   +++

×

Jojobový olej

INCI Simmondsia chinensis Seed Oil
Další názvy Jojoba Oil, jojobový vosk

Popis

Jojobový olej se získává lisováním plodů keře jojoby kalifornské a obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vitamíny A a E. Je bezbarvý a nemá žádnou vůní. Patří mezi jeden z nejcennějších olejů. Rychle se vstřebává do pokožky. Ve skutečnosti se nejedná o olej, ale o kapalný vosk, a nemusíme se u něj bát žluknutí.

Účinky a použití

Jojobový olej má hydratační, antioxidační, vyhlazující, regenerační, hojivé, protizánětlivé a zvlhčující účinky. Zmírňuje viditelnost jizev a pozitivně působí i na ekzémy. Pomáhá proti lupům a stimuluje růst vlasů. Neucpává póry a pomáhá hojit akné. Hodí se pro všechny typy pleti a na vlasy.

Foto: © Chernetskaya | Megapixl.com

Produkty obsahující Jojobový olej