Myrta obecná

INCI Myrtus communis
Další názvy Myrtus nivellei, Myrtus communis Leaf Water extract
V produktech používáme extrakt z myrty

Popis

Myrta obecná je stálezelený keř s tmavě zelenými listy a bílými květy obklopenými tyčinkami. Snítky myrty jistě znáte jako součást svatební výzdoby, ale její využití je mnohem širší a historie sahá až do starověkého Řecka a Říma. V našich podmínkách se myrta pěstuje jako pokojová nebo balkonová rostlina. Z listů myrty se získává výrazně vonící esenciální olej. 

Účinky a použití

Myrta obecná má antiseptické, protizánětlivé, zklidňující a antimykotické účinky. Díky svému hojivému působení je vhodná zejména pro mastnější pleť s akné. Pomáhá také při zánětech dásní nebo hemoroidech. Odstraňuje tělesné pachy.

V aromaterapii pozitivně působí na psychiku, zklidňuje a zlepšuje soustředění.

Produkty obsahující Myrta obecná