Oxid zinečnatý

INCI Zinc Oxide
Další názvy Zinc Dioxide, zinková běloba
V produktech používáme oxid zinečnatý

Popis

Oxid zinečnatý je bílý prášek, který se v přírodě vyskytuje jako nerost zinkit. První použití oxidu zinečnatého (jako rudy) lze datovat už ve starověku, kdy se zinek používal ve slitině s mědí jako mosaz. V dnešní době se používá ve farmacii, kosmetice, ale i v malířství jako barvivo zinková běloba.

Účinky a použití

Oxid zinečnatý má adstringentní (stahující), antiseptické a zklidňující účinky. Je vhodný pro všechny typy pleti, především pro problematickou pleť s akné, ekzémy a vyrážkami, kterou pomáhá hojit, a pro dětskou pokožku. Působí i jako prevence podráždění pokožky a lehce vysušuje mokvavé rány. Jistě znáte zinkovou mast. V kosmetických produktech dále plní funkci přírodního bílého barviva nebo minerálního ochranného filtru v přírodních opalovacích krémech. 

Produkty obsahující Oxid zinečnatý