Pačule obecná

INCI Pogostemon cablin 
Další názvy Patchouli, Pogostemon cablin Leaf Oil, pačuli
V produktech používáme esenciální olej pačuli

Popis

Pačule obecná je až 1 metr vysoká bylina rostoucí převážně v tropické Asii. Z jejích vysušených fermentovaných listů se získává esenciální olej pačuli, který má výraznou sladce balzamickou zemito-dřevitou vůni, velmi oblíbenou především v parfemářství a aromaterapii.

Účinky a použití

Pačule obecná má hojivé, antiseptické, antioxidační, protizánětlivé a zklidňující účinky. Je vhodná pro všechny typy pokožky včetně zralé nebo ekzematické. Tonizuje pleť, redukuje vrásky, pozitivně působí na kožní problémy a pomáhá proti padání vlasů. 

V aromaterapii zklidňuje nervovou soustavu, působí proti nervozitě, depresím, výkyvům nálad. Uzemňuje a pomáhá proti nespavosti. 

Produkty obsahující Pačule obecná