FotogalerieFotogalerie

Creamy Carrot

Přírodní mýdlo pro suchou, zralou a choulostivou pokožku

100% NATURAL
100% NATURAL
BIO ORGANIC
BIO ORGANIC
HANDMADE
HANDMADE
100% VEGAN
100% VEGAN
BYLINNÝ MACERÁT
BYLINNÝ MACERÁT
CRUELTY FREE
CRUELTY FREE

Mýdlo, které bude učiněným pokladem zejména pro zralou pleť, ale i kteroukoliv jinou volající po hloubkové výživě a hydrataci. Nenadchne vás pouze originálním složením, ale i svou náladu povznášející barvou a lehce orientální vůní esenciálních olejů pačuli, geránia a tónů grepu.

Obsahuje šťávu a macerát z bio mrkve bohaté na antioxidanty a oceňované pro své zklidňující a anti-age účinky. Mrkev krásně mýdlo zabarvila do jeho žluté barvy. Kokosové mléko pokožku zvláčňuje a hydratuje.

Samozřejmě nechybí ani vysoký podíl pečlivě namíchaných rostlinných olejů té nejvyšší kvality, zejména mandlového a sezamového - oba jsou lisované za studena, a bio bambucké máslo, které spolu s oleji zajistí hodnotnou péči a výživu.

VHODNÉ I NA VLASY (jemná, suchá pokožka)

Hmotnost: 90 g ± 5 g

169 Kčvč. DPH
Dostupnost:Skladem
icon deliveryDoprava zdarma od 1 500,00 Kč

Složení a ingredience

voda, palmový olej (RSPO), kokosový olej, slunečnicový olej, olivový olej, macerát z bio mrkve, sezamový olej LZS, mandlový olej LZS, bio bambucké máslo, šťáva z bio mrkve, esenciální olej z grapefruitu, esenciální olej geránie, esenciální olej pačuli, kokosové mléko v prášku

Inci

Aqua, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Sunflowerate, Helianthus annuus Seed Oil, Daucus carota Extract, Sodium Olivate, Glycerin, Prunus amygdalus dulcis Oil, Sesamum indicum Seed Oil, Butyrospermum parkii Butter, Daucus carota Water Extract, Pelargonium graveolens Oil, Pogostemon cablin Leaf Oil, Citrus paradisi Peel Oil, Limonene, Cocos nucifera Milk Powder, Citronellol, Linalool

Vybrané základní ingredience

Sezamový olej
Sezamový olej
Sezamový olej

Popis

Sezamový olej se získává lisováním semen rostliny sezamu indického a obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vitamín E, hořčík, vápník, zinek, chrom, vitamín B6, vitamín K a lecitin.

Dozvědět se více
Mandlový olej
Mandlový olej
Mandlový olej

Popis

Mandlový olej se získává ze semen rostliny mandloně obecné a je bohatý na minerály (draslík a vápník), kyselinu olejovou a polynenasycenou omega 6 linolovou kyselinu. Mandlový olej je jedním z nejcennějších rostlinných olejů. Obsahuje vitamíny A, E, K a síru. Je velmi lehký, rychle se vstřebává, neucpává póry a svým složení je velmi podobný lidské pokožce.

Dozvědět se více
Bambucké máslo
Bambucké máslo
Bambucké máslo

Popis

Bambucké máslo je tuk získávaný z plodů (ořechů) stromu máslovníku afrického a, pokud není dezodorované, má příjemnou ořechovou vůni. Může mít téměř bílou, žlutou nebo až světle hnědou barvu a jeho konzistenci ovlivňuje okolní teplota (taje až v teplotách kolem 40 stupňů). Obsahuje nasycené mastné kyseliny – hlavně kyselinu stearovou a olejovou, vitamín E, triterpenové alkoholy a rostlinné steroly.

Dozvědět se více
Mrkev obecná
Mrkev obecná
Mrkev obecná

Popis

Mrkev je oblíbená kořenová zelenina původem z jižní Asie, z oblasti Afghánistánu, Íránu a Pákistánu, proslulá hlavně svým vysokým obsahem β-karotenů. V dnešní době ji najdete nejen na českých zahrádkách, ale růst i volně divoce v přírodě. Obsahuje vitamín A, cukry, steroly, vitamíny C, E, D, K, vitamíny skupiny B, fosfolipidy a minerální látky - draslík, vápník, hořčík, železo, selen a jód. Ze semen mrkve se díky vysokému obsahu silic získává kvalitní esenciální olej. Sbírá se primárně kořen a semena, ale skvěle poslouží i nať, ze které můžeme vyrobit výborné pesto.

Sběr kořenů: červenec - říjen.

Dozvědět se více
Pačule obecná
Pačule obecná
Pačule obecná

Popis

Pačule obecná je až 1 metr vysoká bylina rostoucí převážně v tropické Asii. Z jejích vysušených fermentovaných listů se získává esenciální olej pačuli, který má výraznou sladce balzamickou zemito-dřevitou vůni, velmi oblíbenou především v parfemářství a aromaterapii.

Dozvědět se více
Kokosový ořech
Kokosový ořech
Kokosový ořech

Popis

Kokosový ořech je plod kokosovníku ořechoplodého, nám známějšího jako kokosová palma. Ořechy mívají průměr kolem 20-30 cm a váží kolem 2,5 kg. Jsou bohaté na bílkoviny, tuky, mastné kyseliny a antioxidanty. Kokos pokrývá hnědá kůra, která se zpracovává na kokosové textilní vlákno, uvnitř je kokosová dužina a kokosová voda. Z dužiny kokosu se lisuje kokosový olej a kokosové mléko. V dužině najdete významný obsah železa, mědi a selenu a dále hořčík, fosfor, zinek a vitamín C. Kokosová voda je jedním z nejlepších přírodních elektrolytů (důležité minerály podílející se na řadě metabolických procesů v těle) a obsahuje draslík, vitamíny skupiny B (mimo B6 a B12) a vitamín C. Díky svému složení je kokosový ořech velmi oblíbený v potravinářském, ale i kosmetickému průmyslu.  

Dozvědět se více

Související produkty (9)

Ptáte se

Jak probíhá proces výroby mýdel?

Naše mýdla vyrábíme ručně tradiční metodou za studena – smícháním kvalitních rostlinných olejů se zásaditou složkou (hydroxidem sodným). K výrobě používáme původní suroviny, tedy žádné prefabrikované polotovary. Jedině tak vám můžeme zaručit vysokou kvalitu a naprostou transparentnost.

Obsahují mýdla glycerin?

Ano, obsahují, ale pouze ten, který vzniká přirozeně jako vedlejší produkt při zmýdelňovacím procesu a do mýdla ho uměle nepřidáváme. 

Běžně se glycerin do produktů přidává kvůli jeho schopnosti zvlhčovat pokožku. Vždy pátrejte po jeho původu. Může být rostlinný (oleje), syntetický (ropa) nebo živočišný (tuky).

Proč používat tuhé mýdlo?

 Kvalitní přírodní mýdlo je tou nejlepší volbou hned z několika důvodů: 

  1. Tekutá mýdla obsahují oproti tuhému mýdlu pěnidla, konzervanty a další nadbytečné složky, které vznikly synteticky a pro funkci mytí je nutně nepotřebujete. 
  2. Díky svému čistému složení tuhé mýdlo nesmývá z pokožky její ochrannou bariéru a zbytečně ji nedráždí.
  3. V rámci ekologie je tuhé mýdlo skvělou bezobalovou volbou.
  4. Tuhé mýdlo se vám nikde nevylije a je výborným společníkem na cesty.
Jsou mýdla vhodná pro vegany?

Drtivá většina našich mýdel je pro vegany vhodná a tuto informaci vždy najdete uvedenou u toho kterého produktu. 

Jak mýdlo vlastně funguje

Mýdlo patří mezi takzvané amfifilní látky, které mají současné lipofilní i hydrofilní vlastnosti. Mýdlo tedy obsahuje molekuly dvojí povahy. Hydrofilní molekuly přitahuje voda, ale odpuzují je tuky a proteiny a u lipofilních molekul je tomu přesně naopak – vodu odpuzují a vážou se na oleje a nečistoty na pokožce. Špína se uzamkne v mydlinách a smyje se spolu s mýdlem pryč z pokožky.