Kokosblütenzucker

INCI Cocos nucifera Sucrose

Popis

Kokosový cukr se vyrábí z nektaru květů palem Cocos nucifera. Šťáva se několik hodin vaří, až z ní vznikne krystalická pevná hmota. Větší hrudky se rozdrtí na jemné krystalky. Jeho zpracování je ruční a velmi šetrné, takže nedochází k žádné rafinaci, filtraci ani do něj nejsou přidávané konzervační látky. Také se prodává ve formě hustého hnědého sirupu. Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr.

Účinky a použití

Obsahuje poměrně velké spektrum živin. Nejvíce zastoupené je železo, zinek, vápník a draslík. Má antivirové a antibakteriální účinky. Prospívá lidem s vysokým krevním tlakem hlavně díky obsahu draslíku. Posiluje imnutiní sytém a vláknina prospívá trávicímu traktu. 

Používá se především v kuchyni, ale díky obsahu zinku, kteý má příznivý vliv na pokožku je populární i při výrobě kosmetiky.

 

Foto: © Jessamine | Megapixl.com