+++ Při objednávce nad 59 EUR DOPRAVA ZDARMA! +++ Při objednávce nad 59 EUR DOPRAVA ZDARMA! +++ 

×

Pomeranč červený

INCI Citrus sinensis
Další názvy Citrus sinensis Oil, Blood Orange, pomerančovník pravý, pomerančovník čínský
V produktech používáme esenciální olej z červeného pomeranče

Popis

Červený pomeranč je plodem stálezeleného stromu s bílými květy - pomerančovníku čínského. Jedná se o nejvíce rozšířený druh pomerančovníku. Dorůstá výšky až 10 m a najdete jej hlavně v Asii a Středomoří. Z listů, výhonků i slupek pomerančovníku se lisuje esenciální olej, který má nazelenalou až jasně žlutou barvu. Mezi jeho hlavní složky patří silice limonen a myrcen.

 

 

 

Účinky a použití

Esenciální olej z červeného pomeranče má čisticí, antioxidační a hojivé účinky. Je vhodný pro všechny typy pleti včetně problematické, suché a zralé. Reguluje tvorbu kožního mazu a ve vlasové péči bojuje proti lupům. V kosmetických produktech funguje jako přírodní konzervant.

Aromaterapeuticky působí na nervovou soustavu, navozuje dobrou náladu a silně osvěžuje mysl. Je skvělý jako součást relaxačních koupelí.

Produkty obsahující Pomeranč červený