Dead Sea

Přírodní mýdlo na problematickou pokožku a citlivou 

100% NATURAL
100% NATURAL
HANDMADE
HANDMADE
100% VEGAN
100% VEGAN
CRUELTY FREE
CRUELTY FREE

Tento zemitý kousek obsahuje bahno a také sůl z Mrtvého moře proslulé svými mimořádnými účinky na problematickou pokožku se sklony k podráždění, projevům alergie, atopie atd. Dále v něm najdete zklidňující bílý jíl a esenciální olej tea tree, který působí antibakteriálně a také je vhodný na tento typ pokožky.

Obsahuje vysoký podíl pečlivě namíchaných rostlinných olejů té nejvyšší kvality včetně ricinového a sezamového oleje, které jsou lisované za studena a známé svými silně promašťujícími a regeneračními účinky. Nedoporučujeme je v situaci, kdy je pokožka bolestivá - doporučujeme spíš Konopí.

VHODNÉ I NA VLASY (na problematickou pokožku, proti svědění)

Hmotnost: 90 g +- 5 g

 
149 Kčvč. DPH
Dostupnost:Skladem
icon deliveryDoprava zdarma od 1 500 Kč

Složení a ingredience

voda, palmový olej (RSPO), olivový olej, kokosový olej, slunečnicový olej, bahno z Mrtvého moře, ricinový olej LZS, sezamový olej LZS, sůl z Mrtvého moře, esenciální olej z tea tree, bílý jíl

Inci

Aqua, Sodium Palmate (RSPO), Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Glycerin, Sodium Sunflowerate, Maris Limus, Ricinus communis Seed Oil, Sesamum indicum Seed Oil, Melaleuca alternifolia Leaf Oil, Maris Sal, Kaolin, Limonene

Vybrané základní ingredience

Bahno z Mrtvého moře
Bahno z Mrtvého moře
Bahno z Mrtvého moře

Popis

Bahno získávané z Mrtvého moře, které se nachází stovky metrů pod hladinou oceánu a leží mezi Izraelem a Jordánskem, je přímo stvořené pro péči o pokožku celého těla. Je to díky vysokému obsahu soli, minerálních látek a stopových prvků, jako je například chlorid, hořčík, sodík, bromid, vápník a draslík. Jeho příznivé účinky na pokožku jsou známé už od dob Kleopatry.

Dozvědět se více
Ricinový olej
Ricinový olej
Ricinový olej

Popis

Ricinový olej se získává ze semen byliny skočce obecného, má světle žlutou barvu a hustší konzistenci. Je bohatý na vitamín E, nenasycené mastné kyseliny a kyselinu ricínolejovou, která se vyskytuje pouze v tomto oleji. Ne bez důvodu bývá nazýván elixírem krásy.

Dozvědět se více
Sezamový olej
Sezamový olej
Sezamový olej

Popis

Sezamový olej se získává lisováním semen rostliny sezamu indického a obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vitamín E, hořčík, vápník, zinek, chrom, vitamín B6, vitamín K a lecitin.

Dozvědět se více
Sůl z Mrtvého moře
Sůl z Mrtvého moře
Sůl z Mrtvého moře

Popis

Mrtvém moři již zřejmě každý z vás slyšel nebo četl. Leží v nejnižším místě na Zemi, jeho délka dosahuje 75 km, šířka se pohybuje mezi 6 km až 16 km, hladina je na úrovni kolem – 420m pod hladinou moře.

To však není jediné prvenství, které je Mrtvému moři připisováno, je také nejslanější vodní plochou na světě, resp. vodní nádrží s největším podílem rozpuštěných minerálů na jednotku objemu. Běžně se uvádí, že obsah minerálů v něm dosahuje až 30 %. Pro srovnání – obsah solí ve světových oceánech a mořích se pohybuje v průměru kolem 3,5 %.

Dalším unikátem, který odlišuje Mrtvé moře od ostatních vodních ploch, je skladba solí. Obsah a složení minerálů v soli z Mrtvého moře jsou naprosto odlišné od obsahu a složení v jiných solích (mořských, kamenných), kde převažuje především chlorid sodný. Složení soli z Mrtvého moře je charakteristické vysokým obsahem některých minerálů, především solí hořčíku /MgCl/ - cca 30 % draslíku /KCl/ - cca 22 %. Chlorid sodný /NaCl/ – cca 7%, tvoří již méně podstatnou složku.

Právě tyto minerály tvoří sůl z Mrtvého moře tak jedinečnou a zároveň tak vhodnou pro kosmetické a preventivně léčebné využití k ošetření, udržování a celkovému zlepšování stavu pokožky.


 

Dozvědět se více
Tea Tree

Popis

Tea Tree je keřovitý strom dorůstající výšky kolem 5 metrů. Roste divoce v australských močálech a mokřinách. Název "tea tree" je odvozen od jeho tvaru do písmena T. Slovo "tea" je vlastně zkomolenina, ale původně byl skutečně k přípravě čaje používán. Z jeho listů se destilací získává esenciální olej, který se nejčastěji používá v aromaterapii, kosmetice a bývá součástí domácích lékárniček. Jeho vůně je ostrá, pronikavá a svěží.

Dozvědět se více
Bílý jíl
Bílý jíl
Bílý jíl

Popis

Bílý jíl, také známý pod názvem kaolín, je minerální prášek, který se skládá z kaolinitu a drobných křemenných zrn. Má bílou až světle hnědou barvu a obsahuje vysoké množství křemíku. Bílý jíl má široké spektrum využití a je hypoalergenní.

Dozvědět se více

Související produkty (11)

Ptáte se

Jak probíhá proces výroby mýdel?

Naše mýdla vyrábíme ručně tradiční metodou za studena – smícháním kvalitních rostlinných olejů se zásaditou složkou (hydroxidem sodným). K výrobě používáme původní suroviny, tedy žádné prefabrikované polotovary. Jedině tak vám můžeme zaručit vysokou kvalitu a naprostou transparentnost.

Obsahují mýdla glycerin?

Ano, obsahují, ale pouze ten, který vzniká přirozeně jako vedlejší produkt při zmýdelňovacím procesu a do mýdla ho uměle nepřidáváme. 

Běžně se glycerin do produktů přidává kvůli jeho schopnosti zvlhčovat pokožku. Vždy pátrejte po jeho původu. Může být rostlinný (oleje), syntetický (ropa) nebo živočišný (tuky).

Proč používat tuhé mýdlo?

 Kvalitní přírodní mýdlo je tou nejlepší volbou hned z několika důvodů: 

  1. Tekutá mýdla obsahují oproti tuhému mýdlu pěnidla, konzervanty a další nadbytečné složky, které vznikly synteticky a pro funkci mytí je nutně nepotřebujete. 
  2. Díky svému čistému složení tuhé mýdlo nesmývá z pokožky její ochrannou bariéru a zbytečně ji nedráždí.
  3. V rámci ekologie je tuhé mýdlo skvělou bezobalovou volbou.
  4. Tuhé mýdlo se vám nikde nevylije a je výborným společníkem na cesty.
Jsou mýdla vhodná pro vegany?

Drtivá většina našich mýdel je pro vegany vhodná a tuto informaci vždy najdete uvedenou u toho kterého produktu. 

Jak mýdlo vlastně funguje

Mýdlo patří mezi takzvané amfifilní látky, které mají současné lipofilní i hydrofilní vlastnosti. Mýdlo tedy obsahuje molekuly dvojí povahy. Hydrofilní molekuly přitahuje voda, ale odpuzují je tuky a proteiny a u lipofilních molekul je tomu přesně naopak – vodu odpuzují a vážou se na oleje a nečistoty na pokožce. Špína se uzamkne v mydlinách a smyje se spolu s mýdlem pryč z pokožky.