Cananga

INCI Cananga odorata 
Altri nomi Cananga odorata Oil, ylang-ylang
Nei prodotti usiamo olio essenziale di cananga

Popis

Kananga vonná je tropický strom pocházející z Asie a Austrálie, z jehož květu se získává esenciální olej známý také pod názvem ylang-ylang. Má intenzivní květinovou sladší vůní a je oblíbenou součástí především dámských parfémů. 

Účinky a použití

Esenciální olej z kanangy má antioxidační, antibiotické, antimykotické a zklidňující účinky. Je vhodný pro všechny typy pleti i vlasů. Zmírňuje svědění alergické a ekzematické pokožky, reguluje tvorbu kožního mazu a vlasům dodává výživu, pevnost a lesk. Pomáhá léčit akné nebo jiná drobná poranění na pokožce.

V aromaterapii uklidňuje nervy, snižuje krevní tlak a svalové napětí, povzbuzuje libido.

Prodotti che contengono Cananga