+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Litsea cubeba

INCI Litsea cubeba 
Inne nazwy May Chang 
W produktach wykorzystujemy Olejek eteryczny Litsea cubeba

Opis

Litsea cubeba to wiecznie zielone drzewo pochodzące z Chin, od dawna znane i wykorzystywane w medycynie chińskiej. Krewny wawrzynu, który posiadamy w kuchni w postaci liści laurowych. Z owoców Litsea cubeba pozyskuje się olejek eteryczny o świeżym cytrusowym zapachu.

Działanie i zastosowanie

Olejek eteryczny Litsea cubeba ma właściwości przeciwpleśniowe, dezynfekujące, repelencyjne i przeciwzapalne. Odpowiedni dla skóry tłustej i problematycznej, którą oczyszcza, ściąga pory i reguluje produkcję sebum. Przeciwdziała powstawaniu cellulitu oraz rozstępów. Przynosi ulgę zmęczonym stopom.

W aromaterapii stosowany na poprawę koncentracji, zmniejsza stres, depresje, oczyszcza powietrze i wzmacnia układ odpornościowy.

 

 

Zawarte w produktach Litsea cubeba