+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Morska trawa krasnorost

INCI Lithothamnium calcareum
Inne nazwy algi czerwone 
W produktach wykorzystujemy Morska trawa krasnorost

Opis

Lithothamnium to wodorost rosnący w chłodnych wodach Atlantyku. Ma różowy, czerwony lub brunatny kolor i jest ceniony głównie za duże ilości wapnia, jodu, selenu, cynku, magnezu i żelaza. Najczęściej stosowany w kosmetyce lub jako dodatek do żywności.

Działanie i zastosowanie

Wodorost Lithothamnium ma właściwości antyoksydacyjne, zmiękczające i przeciwzapalne. Odpowiedni dla skóry dojrzałej, suchej i problematycznej, ze skłonnościami do egzemy lub łuszczycy. Sprawdza się również w roli peelingu lub dodatku do kąpieli, gdzie pozytywnie wpływa na kości i stawy i pomaga gasić ogniska zapalne.

 

 

Zawarte w produktach Morska trawa krasnorost