+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Olej sezamowy

INCI Sesamum indicum Seed Oil
Inne nazwy Sesame Oil
W produktach wykorzystujemy sezamový olej, sezamový olej LZS

Opis

Olej sezamowy powstaje z nasion sezamownika indyjskiego. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę E, magnez, wapń, cynk, chrom, witaminę B6, witaminę K oraz lecytynę. 

Działanie i zastosowanie

Olej sezamowy ma właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, zmiękczające, nawilżające i antyoksydacyjne. Wysoko odżywczy, chroni skórę przed wolnymi rodnikami i wzmacnia barierę ochronną skóry. Nadaje się do skóry suchej, problematycznej, do higieny intymnej i do włosów. W przypadku alergii na orzechy należy zachować ostrożność w stosowaniu.

Zawarte w produktach Olej sezamowy