+++   Nabídka pro naše obchodní partnery: Při objednávce nad 150 EUR DOPRAVA ZDARMA!   +++

×

Bambucké máslo

INCI Butyrospermum parkii Butter
Další názvy Shea butter, karité máslo
V produktech používáme bio bambucké máslo

Popis

Bambucké máslo je tuk získávaný z plodů (ořechů) stromu máslovníku afrického a, pokud není dezodorované, má příjemnou ořechovou vůni. Může mít téměř bílou, žlutou nebo až světle hnědou barvu a jeho konzistenci ovlivňuje okolní teplota (taje až v teplotách kolem 40 stupňů). Obsahuje nasycené mastné kyseliny – hlavně kyselinu stearovou a olejovou, vitamín E, triterpenové alkoholy a rostlinné steroly.

Účinky a použití

Kvalitní bambucké máslo má hojivé, hydratační, protizánětlivé, vyživující, zklidňující a anti-age účinky. Působí jako prevence proti striím nebo celulitidě. Pomáhá hojit rozpraskanou a poškozenou kůži a mírní podráždění. Má protiplísňové vlastnosti. Je vhodné pro všechny typy pleti včetně velmi citlivé, dětské, ekzematické, aknózní nebo problematické. Často se používá i jako součást vlasových masek. 

 

 
Foto: Mystic Moments

Produkty obsahující Bambucké máslo