+++ Při objednávce nad 59 EUR DOPRAVA ZDARMA! +++ Při objednávce nad 59 EUR DOPRAVA ZDARMA! +++ 

×

Meruňkový olej

INCI Prunus armeniaca Kernel Oil
Další názvy Prunus armeniaca Seed Oil, Apricot Oil
V produktech používáme meruňkový olej LZS

Popis

Meruňkový olej se získává lisováním z jader stromu meruňky obecné. Obsahuje vysoké množství nenasycených esenciálních mastných kyselin, vitamínů skupiny B, vitamín A, E a draslík. Je velmi jemný, dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Patří mezi luxusnější oleje.

Účinky a použití

Meruňkový olej má zvláčňující, regenerační, vyživující, zklidňující a hydratační účinky. Je vhodný pro všechny typy pokožky, včetně přecitlivělé, dětské, ekzematické nebo problematické a na vlasové zábaly. Spolu s mandlovým olejem se díky své jemnosti doporučuje i na ošetření pokožky novorozenců. Skvěle se hodí na podrážděnou nebo spálenou pokožku od slunce.

Produkty obsahující Meruňkový olej