+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Olej morelowy

INCI Prunus armeniaca Kernel Oil
Inne nazwy Prunus armeniaca Seed Oil, Apricot Oil
W produktach wykorzystujemy olej morelowy tłoczony na zimno

Opis

Olej powstaje z pestek owoców moreli pospolitej. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, witaminę A oraz potas. Olej jest delikatny, łatwo się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Należy do grupy olejów luksusowych.

 

Działanie i zastosowanie

Olej morelowy ma właściwości zmiękczające, regenerujące, odżywcze i nawilżające. Odpowiedni dla każdego typu skóry, łącznie z wrażliwą, dziecięcą, ze skłonnościami do egzemy i do włosów. Podobnie jak olej migdałowy, jest polecany do pielęgnacji skóry noworodków. Wspaniale sprawdza się w łagodzeniu podrażnień i oparzeń słonecznych. 

Zawarte w produktach Olej morelowy