+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Eukaliptus właściwy

INCI Eucalyptus globulus
Inne nazwy Eucalyptus globulus Leaf Oil, eukalyptus, blahovičník kulatoplodý
W produktach wykorzystujemy olejek eteryczny z eukaliptusa

Opis

Eukaliptus to wysokie drzewo pochodzące z Australii, z którego ciemnozielonych liści wytwarza się olejek eteryczny. Esencja z eukaliptusa posiada charakterystyczny, silny aromat, a w jej skład wchodzi substancja zwana eukaliptol, która ma działanie przeciwzapalne.   

Działanie i zastosowanie

Olejek eteryczny z eukaliptusa działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i dezodorująco. Pomaga prawidłowo ukrwić skórę, zmniejsza ból nawyrężonych mięśni i objawy reumatyzmu. Skuteczny przy grzybicznych i drożdżycowych chorobach skóry. Oczyszcza i pomaga zregenerować cerę trądzikową. Odpowiedni również do dezynfekcji małych ranek. 

Przy inhalacji odblokowuje drogi oddechowe, stymuluje aktywność mózgu i orzeźwia.

Zawarte w produktach Eukaliptus właściwy