+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×
Galeria zdjęćGaleria zdjęć

After Tattoo

Naturalne ręcznie robione mydło do pielęgnacji tatuaży i nie tylko.

100% VEGAN
100% VEGAN
100% NATURAL
100% NATURAL
BIO ORGANIC
BIO ORGANIC
MACERAT ZIOŁOWY
MACERAT ZIOŁOWY

Nawet pielęgnacja świeżych tatuaży może odbywać się w sposób naturalny, jeśli więc chcesz unikać produktów syntetycznych i dawać swojej skórze to, co najlepsze, mydło After tattoo jest właśnie dla Ciebie. 

Olej migdałowy i tłoczony na zimno olej rycynowy wraz z bio masłem shea odżywiają i zmiękczają skórę podatną na podrażnienia. Mydło ma też w składzie olejowy macerat z szałwii, nagietka i lawendy, znanych ze swoich właściwości kojących. 100% olejki eteryczne z eukaliptusa, drzewa herbacianego i lawendy mają działanie przeciwbakteryjne, nadają również mydłu piękny zapach i wspomagają jego działanie.

Rada: Absolutnie uniwersalne mydło! Po zakończeniu pielęgnacji świeżo wytatuowanej skóry doskonale nadaje się do mycia rąk, skóry z niedoskonałościami lub całego ciała, nie pomijając okolic intymnych; można je wykorzystać także jako mydło kuchenne. 

Uwaga: Świeżo wytatuowana skóra jest bardziej podatna na infekcje, dlatego zawsze myjcie ręce zanim jej dotkniecie i używajcie czystego ręcznika do jej wycierania. Najlepiej jest pozwolić skórze wyschnąć naturalnie a następnie zabezpieczyć ranę opatrunkiem. Zawsze stosujcie się do zaleceń swojego tatuażysty.

Waga: 90 ± 5 g

25 złz VAT
Dostępność:Dostępne od ręki
icon deliveryDarmowa dostawa od 250 zł

Składniki

woda, olej słonecznikowy, olej palmowy (RSPO), olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej migdałowy, macerat z szałwii, macerat z lawendy, olej rycynowy tłoczony na zimno, organiczne masło Shea, glinka marokańska, olejek eteryczny z eukaliptusa, olejek eteryczny z lawendy, węgiel aktywny pochodzenia roślinnego

INCI

Aqua, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Helianthus annuus Seed Oil, Sodium Olivate, Glycerin, Prunus amygdalus dulcis Oil, Butyrospermum parkii Butter, Ricinus communis Seed Oil, Eucalyptus globulus Leaf Oil, Moroccan Lava Clay, Lavandula angustifolia Oil, Melaleuca alternifolia Leaf Oil, Lavandula angustifolia Flower Extract, Salvia officinalis Extract, Linalool, Carbon Black, Limonene, Calendula officinalis Flower Extract

Główne składniki

Szałwia lekarska
Szałwia lekarska
Szałwia lekarska

Opis

Szałwia lekarska jest sięgającą metra wysokości rośliną o fioletowych kwiatach, owalnych listkach ze srebrnym nalotem i silnym, uspokajającym aromacie. W ziołolecznictwie zastosowanie szałwii ma wyjątkowo długą tradycję. Wskazuje na to już sama jej nazwa pochodząca od łacińskiego „salvare“, oznaczającego zbawienie lub wyleczenie. Jej liście najlepiej jest zbierać zanim jeszcze w pełni się rozwiną. Najlepszą porą na zbiór jest słoneczne południe, kiedy roślina wydziela najwięcej olejków eterycznych. Poza nimi, liście szałwii zawierają też tujon, cyneol i salwiol, taniny i kwasy oksyterpenowe, saponiny, gorycze, żywice, witaminy z grupy B, aktywne substancje mineralne i hormonalne.

Czas kwitnienia: czerwiec, lipiec. Zbiór liści: zaraz przed kwitnieniem.

Dowiedz się więcej
Olej rycynowy
Olej rycynowy
Olej rycynowy

Opis

Olej rycynowy powstaje z nasion rącznika pospolitego, ma jasnoźółtą barwę i dość gęstą konsystencję. Bogaty w witaminę E, nienasycone kwasy tłuszczowe i unikalny kwas rycynolowy. Nie bez powodu substancja ta bywa nazywana eliksirem urody.

Dowiedz się więcej
Masło Shea
Masło Shea
Masło Shea

Opis

Masło shea pozyskiwane jest z orzechów afrykańskiego drzewa o nazwie Masłosz Parka, a jeśli nie jest poddane dezodoryzacji zachowuje też oryginalny orzechowy aromat. Jego barwa może wahać się na skali od bieli, poprzez żółcie, aż do jasnego brązu, a jego konsystencja zależna jest od temperatury otoczenia (rozpuszcza się dopiero w okolicach 40 stopni Celsjusza). Zawiera ono nasycone kwasy tłuszczowe, przede wszystkim kwas stearynowy i oleinowy, witaminę E, triterpeny oraz fitosterole. 

Dowiedz się więcej
Eukaliptus właściwy
Eukaliptus właściwy
Eukaliptus właściwy

Opis

Eukaliptus to wysokie drzewo pochodzące z Australii, z którego ciemnozielonych liści wytwarza się olejek eteryczny. Esencja z eukaliptusa posiada charakterystyczny, silny aromat, a w jej skład wchodzi substancja zwana eukaliptol, która ma działanie przeciwzapalne.   

Dowiedz się więcej
Lawenda lekarska
Lawenda lekarska
Lawenda lekarska

Opis

Jeśli usłyszawszy tę nazwę przed oczami macie niekończące się łany fioletowych kwiatów w Prowancji, kojarzycie właściwie! Wielokrotnie rozgałęziony krzew z drobnymi fioletowymi kwiatami i wąskimi listkami pochodzi ze Śródziemnomorza, ale pola lawendy możecie zobaczyć również w Czechach i w Polsce. Lawenda znana jest ze swego wspaniałego zapachu, jak również z wszechstronnego działania leczniczego, dlatego chętnie uprawiana jest w ogrodach i na balkonach. Zawiera głównie olejki eteryczne i taniny.


Czas kwitnienia: lipiec, sierpień.

Dowiedz się więcej

Pytacie

Jak wygląda produkcja mydła?

Nasze mydła tworzymy przy pomocy tradycyjnej metody "na zimno", polegającej na mieszaniu wysokiej jakości olejów roślinnych ze składnikiem o odczynie zasadowym (wodorotlenkiem sodu). Korzystamy jedynie z surowców naturalnych, unikając półproduktów i substancji przetworzonych. Dokładamy wszelkich starań, aby marka Almara Soap stała się symbolem wysokiej jakości i transparentności.

Czy nasze mydła zawierają glicerynę?

Tak, mydła Almara Soap zawierają glicerynę, ale jedynie tę, która powstaje naturalnie jako produkt uboczny procesu zmydlania. 

Gliceryna jest powszechnie sztucznie dodawana do mydeł, co ma zapobiegać wysuszaniu przez nie skóry podczas mycia. Zawsze sprawdzajcie pochodzenie gliceryny. Jej źródło może być roślinne (oleje), syntetyczne (ropa naftowa) lub odzwierzęce (tłuszcze i łoje).

Zalety mydła w kostce

Wysokiej jakości naturalne mydło stanowi najlepsze rozwiązanie z kilku powodów: 

  1. W odróżnieniu od mydła w płynie, kostki nie zawierają syntetycznych substancji pieniących, konserwantów i innych sztucznych składników, których wymaga płynna forma mydła, pomimo, że z punktu widzenia funkcjonalności produktu są one całkowicie zbędne. 
  2. Dzięki swej naturalności mydło w kostce myje skutecznie, ale łagodnie, nie podrażniając skóry i nie uszkadzając jej bariery ochronnej.
  3. Mydło w kostce nie wymaga opakowania, dzięki czemu staje się logicznym wyborem dla zwolenników Zero Waste.
  4. Nie musicie obawiać się, że wyleje się w bagażu, co sprawia, że jest ono doskonałym towarzyszem w podróży.
Czy nasze mydła są odpowiednie dla wegan?

Zdecydowana większość naszych mydeł jest odpowiednia dla wegan. Jednoznaczną informację na ten temat zawsze znajdziecie w opisie danego produktu.

Jak właściwie działa mydło?

Mydło należy do tak zwanych substancji amfifilowych, a do tego posiada właściwości lipofilowe i hydrofilowe. W jego skład wchodzą dwa rodzaje molekuł. Molekuły hydrofilowe podlegają przyciąganiu przez wodę i odpychaniu przez tłuszcze i białka, molekuły lipofilowe natomiast odpychają wodę, a przyciągają i wiążą tłuszcze i inne zanieczyszczenia znajdujące się na skórze. Brud zostaje uwięziony w pianie, a następnie spłukany wraz z wodą.