+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Olej słonecznikowy

INCI Helianthus annuus Seed Oil
Inne nazwy Sunflower Oil
W produktach wykorzystujemy olej słonecznikowy, olej słonecznikowy tłoczony na zimno

Opis

Olej słonecznikowy pozyskiwany z nasion słonecznika jest bogatym źródłem kwasu oleinowego i linolowego, białek, triglicerydów, steroli, witamin A, D, E i lecytyny. Jego skład przypomina skład ludzkiej skóry. Łatwo się wchłania i przenika do głębszych warstw skórnych.

Działanie i zastosowanie

Olej słonecznikowy ma właściwości łagodzące, zmiękczające, wygładzające, antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne. Chroni skórę przed utratą zwartości i elastyczności. Nadaje się do wszystkich typów skóry, łącznie z dojrzałą i wrażliwą. W Almara Soap wykorzystujemy dwa rodzaje oleju słonecznikowego. Ten o wysokiej zawartości kwasu oleinowego dodajemy do mydeł z serii Fancy, aby dobrze i jedwabiście się pieniły. Znajdziecie go również w kosmetykach do pielęgnacji ciała. Drugi typ, z większą zawartością kwasu linolowego, doskonale odpowiada potrzebom skóry przetłuszczającej się, stosujemy go więc w kosmetykach do cery tłustej. 

Zawarte w produktach Olej słonecznikowy