+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×
Galeria zdjęćGaleria zdjęć

Pure Face

Naturalny olejek do demakijażu dla wszystkich typów skóry.

100% NATURAL
100% NATURAL
100% VEGAN
100% VEGAN
MACERAT ZIOŁOWY
MACERAT ZIOŁOWY

Czasem prawdziwe piękno ukrywa się przed naszym wzrokiem. Z miłością i ciekawością odkrywajcie naturalne piękno swej skóry każdego dnia - pomoże Wam w tym nasz olejek do demakijażu twarzy i okolic oczu Pure Face. Dzięki wyjątkowo czystemu składowi nie zatyka porów i nadaje się do wszystkich typów cery. 

Olejek zawiera starannie dobrane oleje roślinne tłoczone na zimno - jojoba, arganowy, konopny i rycynowy - które delikatnie usuną nawet wodoodporny makijaż, a dodatkowo zadbają o głębokie odżywienie Waszej skóry. Kosmetyk wzbogacony jest o macerat z róży, lawendy, bluszczyku i nagietka w oleju słonecznikowym, zapewniający intensywną pielęgnację i regenerację. 100% olejek eteryczny z lawendy i kadzidłowca dzięki swemu aromatowi sprawi, że poczujecie się rozluźnieni i zadowoleni. Kadzidłowiec działa również antyoksydacyjnie oraz rozjaśniająco.

Zastosowanie: Żadna filozofia. Wystarczy zwilżyć twarz wodą lub naszym ziołowym hydrolatem, spryskać olejkiem płatek kosmetyczny, po czym okrężnymi ruchami delikatnie usunąć makijaż. Olejek poradzi sobie nawet z wodoodporną maskarą. Po demakijażu polecamy zastosować hydrolat, a na koniec olejek lub krem do twarzy. 

Pojemność: 100 ml 

99 złz VAT
Dostępność:Dostępne od ręki
icon deliveryDarmowa dostawa od 250 zł

Składniki

olej słonecznikowy, macerat z róży, macerat z bluszczyku, macerat z lawendy, macerat z nagietka, olej jojoba tłoczony na zimno, olej arganowy tłoczony na zimno, olej konopny tłoczony na zimno, olej rycynowy tłoczony na zimno, olejek eteryczny z lawendy, olejek eteryczny z kadzidłowca

INCI

Helianthus annuus Seed Oil, Simmondsia chinensis Seed Oil, Argania spinosa Kernel Oil, Cannabis sativa Seed Oil, Ricinus communis Seed Oil, Rosa damascena Flower Extract, Glechoma hederacea Extract, Lavandula angustifolia Flower Extract, Calendula officinalis Flower Extract, Lavandula angustifolia Oil, Boswellia sacra Oil, Limonene, Linalool

Główne składniki

Róża damasceńska
Róża damasceńska
Róża damasceńska

Opis

Róża damasceńska to pięknie pachnąca roślina wykorzystywana w kosmetyce i w medycynie od czasów antycznych. Z jej kwiatów produkuje się wodę różaną, olej i olejek eteryczny. Zbierane są pączki oraz płatki młodych kwiatów. 

Dowiedz się więcej
Bluszczyk kurdybanek
Bluszczyk kurdybanek
Bluszczyk kurdybanek

Opis

Bluszczyk kurdybanek to aromatyczna roślina o pnących się pędach i niebieskofioletowych kwiatach, od średniowiecza wykorzystywana w medycynie ludowej i jako ochrona przed czarną magią. Najczęściej można spotkać ją na miedzach, łąkach i na skraju lasu. Bardzo szybko się rozrasta. W zielarstwie wykorzystuje się zarówno jej ziele jak i kwiaty. Zawiera aż 7% tanin, glechominę, cholinę, kwasy organiczne, olejki eteryczne, saponiny, potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo, karotenoidy, witaminę A i witaminę C. 

Czas kwitnienia: od końca marca do czerwca.

Dowiedz się więcej
Olej jojoba
Olej jojoba
Olej jojoba

Opis

Olej jojoba powstaje z owoców krzewu simondsji kalifornijskiej. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A i E, pozbawiony jest natomiast barwy i zapachu. Należy do grupy olejów o najwyższej cenie. Szybko wchłania się w skórę. W rzeczywistości jest to raczej wosk, niż olej, dlatego nie musimy obawiać się, jeśli zaobserwujemy jego żółknięcie. 

Dowiedz się więcej
Olej arganowy
Olej arganowy
Olej arganowy

Opis

Olej arganowy uzyskuje się w procesie ręcznego mielenia i tłoczenia owoców marokańskiego drzewa arganii żelaznej. Jego produkcja jest bardzo pracochłonna i wymagająca, co odzwierciedla się w cenie tej substancji – stanowi ona towar luksusowy. Zawiera trójglicerydy, kwas olejowy, linolowy, palmitynowy, stearynowy oraz witaminę E. Doskonale się wchłania, pozostawiając skórę aksamitnie gładką. Z powodu swej złotej barwy, gęstej konsystencji i wspaniałego działania nazywany jest również płynnym złotem Maroka.

Dowiedz się więcej
Olej konopny
Olej konopny
Olej konopny

Opis

Olej konopny powstaje z tłoczenia nasion konopii siewnej i znany jest ze swojego dobroczynnego działania na organizm. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9, witaminy E, A, D i minerały (takie jak magnez, cynk, wapń, potas, żelazo) oraz enzymy. Ma jasno lub ciemnozielony kolor i przyjemny orzechowy smak.

Dowiedz się więcej
Olej rycynowy
Olej rycynowy
Olej rycynowy

Opis

Olej rycynowy powstaje z nasion rącznika pospolitego, ma jasnoźółtą barwę i dość gęstą konsystencję. Bogaty w witaminę E, nienasycone kwasy tłuszczowe i unikalny kwas rycynolowy. Nie bez powodu substancja ta bywa nazywana eliksirem urody.

Dowiedz się więcej

Pytacie

Czy kosmetyki Almara Soap są odpowiednie dla wegan?

Większość z naszych kosmetyków jest odpowiednia również dla wegan. Do niektórych balsamów dodajemy pszczeli wosk, znajdziecie jednak także wegańskie alternatywy bez żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Jednoznaczna informacja na ten temat zawsze widoczna jest w opisie kosmetyku. 

Czy stosujemy konserwanty?

Nie używamy żadnych syntetycznych konserwantów! Receptury naszych kosmetyków są pomyślane tak, aby nie wymagały dodatkowej konserwacji.