+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Olej konopny

INCI Cannabis sativa Seed Oil
Inne nazwy Hemp Oil
W produktach wykorzystujemy olej konopny tłoczony na zimno

Opis

Olej konopny powstaje z tłoczenia nasion konopii siewnej i znany jest ze swojego dobroczynnego działania na organizm. Zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9, witaminy E, A, D i minerały (takie jak magnez, cynk, wapń, potas, żelazo) oraz enzymy. Ma jasno lub ciemnozielony kolor i przyjemny orzechowy smak.

Działanie i zastosowanie

Olej konopny ma właściwości przeciwzapalne, regenerujące, antyoksydacyjne, nawilżające i łagodzące podrażnienia. Doskonały do skóry z problemami, takimi jak egzema, łuszczyca lub trądzik. Przyspiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia i spowalnia powstawanie zmarszczek. Nadaje się do wszystkich typów skóry, łącznie z wrażliwą i problematyczną.

Zawarte w produktach Olej konopny