+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Bloom

Olejek dla cery dojrzałej.

100% NATURAL
100% NATURAL
100% VEGAN
100% VEGAN
MACERAT ZIOŁOWY
MACERAT ZIOŁOWY

Ta niepozorna buteleczka powinna na stałe zagościć na półce w laboratorium każdego szanującego się czarnoksiężnika, zaraz obok eliksiru piękności. Receptura olejku została starannie skomponowana z czystych, aktywnych składników i nadaje się do stosowania na dzień i na noc jako alternatywa dla klasycznego kremu

Olejek został zaprojektowany jako odpowiedź na potrzeby cery dojrzałej, która wymaga szczególnej pielęgnacji, ale nie ma problemów z zatykaniem porów. Zawiera oleje, które są gęstsze i bardziej odżywcze, odpowiednie właśnie dla tego typu dojrzałej i bezproblemowej skóry. 

Bloom zawiera tłoczone na zimno oleje - makadamia, z orzechów brazylijskich, z kiełków pszenicy oraz olej makowy, wzbogacone o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oleje znane są ze swojego działania przeciwutleniającego, wygładzającego, nawilżającego i zmiękczającego oraz pomagają zachować skórze elastyczność i świeżość. 

Receptura została też wzbogacona o unikalny składnik w postaci maceratu z róży, malwy, tymianku i skrzypu polnego w oleju słonecznikowym oraz esencje z geranium, pomarańczy i paczuli, które wspomagają pozytywne działanie olejów a jednocześnie nadają olejkowi cudowny zapach. 

Nie musicie już akceptować kompromisów pomiędzy skuteczną pielęgnacją i naturalnością. Ten olejek pozwoli Waszej skórze rozkwitnąć na nowo. 

Uwaga: Serum jest odpowiednie tylko dla bezproblemowej cery, która nie ma tendencji do zatykania się porów. 

Pojemność: 30 ml

 

 

83 złz VAT
Dostępność:Dostępne od ręki
icon deliveryDarmowa dostawa od 250 zł

Składniki

olej z orzechów brazylijskich tłoczony na zimno, olej słonecznikowy, olej makadamia tłoczony na zimno, oliwa tłoczona na zimno extra virgin, olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno, olej makowy tłoczony na zimno, macerat ze ślazu, macerat ze skrzypu, macerat z róży, macerat z tymianku, olejek eteryczny z paczulki, olejek eteryczny z geranium, olejek eteryczny z pomarańczy

INCI

Bertholletia excelsa Seed Oil, Helianthus annuus Seed Oil, Macadamia integrifolia Seed Oil, Olea europaea Fruit Oil, Papaver somniferum Seed Oil, Triticum vulgare Germ Oil, Equisetum arvense Extract, Rosa damascena Flower Extract, Thymus vulgaris Extract, Malva sylvestris Flower Extract, Citrus aurantium Dulcis Oil, Pelargonium graveolens Oil, Pogostemon cablin Leaf Oil, Limonene, Citronellol, Geraniol, Linalool, Citral

Główne składniki

Olej z orzechów brazylijskich
Olej z orzechów brazylijskich
Olej z orzechów brazylijskich

Opis

Olej pozyskiwany z tłoczenia nasion drzewa orzesznicy wyniosłej. Orzechy brazylijskie są bogate w witaminy A i E, selen, kwasy tłuszczowe omega 6 i omega 9, cynk, białko i  l-argininę. Olej ma jaskrawożółtą barwę o zielonkawym odcieniu i delikatny orzechowy zapach. Dzięki lekkiej konsystencji bardzo łatwo rozprowadza się na skórze. 

Dowiedz się więcej
Olej makadamia
Olej makadamia
Olej makadamia

Opis

Olej makadamia pozyskiwany jest z orzechów drzewa Macadamia ternifolia. Ma gęstą konstystencję oraz delikatny orzechowy smak i aromat. Jego skład jest zbliżony do struktury ludzkiego sebum. Zawiera dużą ilość tłuszczu i nienasyconych kwasów tłuszczowych (oleinowego i palmitooleinowego). Jest również bogaty w kwasy omega 3, 6 i 7, zawiera witaminy A, B1, B3, dużą dawkę witaminy E, wapń, żelazo, fosfor, cynk oraz białka. Wchłania się szybko i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy.

Dowiedz się więcej
Olej z kiełków pszenicy
Olej z kiełków pszenicy
Olej z kiełków pszenicy

Opis

Powstaje z tłoczenia kiełków pszenicy. Zawiera koenzym Q10, kwas linolowy, palmitynowy i oleinowy, witaminy z grupy B, E, K, D, lecytynę, fosfor i żelazo. Ma wyjątkowo gęstą konstystencję, dlatego zazwyczaj rzedzony jest przy pomocy innych olejów.

Dowiedz się więcej
Olej makowy
Olej makowy
Olej makowy

Opis

Olej makowy pozyskuje się z nasion maku lekarskiego, bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas linolowy, palmitowy, stearynowy i oleinowy, magnez, mangan, fosfor, potas, wapń, witaminę E i witaminy z grupy B. Posiada on piękny, delikatny zapach i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy.

Dowiedz się więcej
Ślaz dziki
Ślaz dziki
Ślaz dziki

Opis

Ślaz dziki to sięgająca wysokości 150 cm roślina o fioletoworóżowych kwiatach, którą spotkać można przy drogach i pod murami, na pastwiskach, łąkach i innych obszarach o dużym nasłonecznieniu. Głównymi substancjami aktywnymi w niej zawartymi są śluz, olejki eteryczne oraz taniny. W zielarstwie wykorzystywane są liście, łodyga i kwiat. 

Czas zbioru: liście i łodyga od czerwca do września, kwiaty od czerwca do sierpnia.

 

 

Dowiedz się więcej
Skrzyp polny
Skrzyp polny
Skrzyp polny

Opis

Skrzyp polny to sięgająca 70 cm roślina z klasy paproci, którą można spotkać w niemal całej Europie i Azji (z wyjątkiem strefy tropikalnej), na większości obszaru Ameryki Północnej, na Nowej Zelandii i w południowej Afryce. Skrzyp rośnie na gruntach ornych, na skrajach dróg i na stokach. Zawiera kwas krzemowy, flawonoidy, saponiny, kwas akonitowy, derywaty kwasu kawowego, gorycze, taniny, żywicę, kwasy organiczne, tłuszcz i flobafen. Skrzyp najczęściej wykorzystuje się w postaci naparu i maceratu. 

Czas kwitnienia: czerwiec – wrzesień

Dowiedz się więcej
Róża damasceńska
Róża damasceńska
Róża damasceńska

Opis

Róża damasceńska to pięknie pachnąca roślina wykorzystywana w kosmetyce i w medycynie od czasów antycznych. Z jej kwiatów produkuje się wodę różaną, olej i olejek eteryczny. Zbierane są pączki oraz płatki młodych kwiatów. 

Dowiedz się więcej
Tymianek właściwy
Tymianek właściwy
Tymianek właściwy

Opis

Tymianek to wiecznie zielony krzew o drobnych szarozielonych liściach i białych lub jasnofioletowych kwiatach. Pochodzi ze Śródziemnomorza, a u nas znajdziecie go najczęściej przy drogach, na łąkach albo w ogródkach. Lubi słońce i ciepło. Jego liście wydzielają po rozgnieceniu bardzo przyjemny zapach. Zawiera olejki eteryczne, flawonoidy, kwasy organiczne, żywice, taniny, saponiny, wapń, żelazo, magnez, mangan, selen, potas, fosfor, cynk, krzem i witaminę A. W zielarstwie wykorzystuje się nać tymianku.

Czas zbioru: czerwiec - lipiec.

Dowiedz się więcej

Pytacie

Czy kosmetyki Almara Soap są odpowiednie dla wegan?

Większość z naszych kosmetyków jest odpowiednia również dla wegan. Do niektórych balsamów dodajemy pszczeli wosk, znajdziecie jednak także wegańskie alternatywy bez żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Jednoznaczna informacja na ten temat zawsze widoczna jest w opisie kosmetyku. 

Czy stosujemy konserwanty?

Nie używamy żadnych syntetycznych konserwantów! Receptury naszych kosmetyków są pomyślane tak, aby nie wymagały dodatkowej konserwacji. 

Jak prawidłowo stosować olejek do twarzy?

Podstawa to wybór właściwego produktu. Receptury naszych olejków skomponowane są tak, aby jak najlepiej odpowiadały konkretnemu typowi skóry, zapewniając mu optymalną pielęgnację i ochronę. 

Zasady właściwego stosowania:

  • Nie zaniedbujcie żadnego kroku w pielęgnacji skóry, zaczynając od demakijażu, oczyszczenia, tonizacji, a na nałożeniu olejku kończąc. 
  • Nakładajcie olejek na wilgotną skórę, która lepiej wchłonie wszystkie substancje aktywne w nim zawarte. 
  • Jeśli używacie również innych produktów (takich jak np. serum), oleje zawsze nakładajcie na sam koniec.
  • Jeśli nakładacie olejek przed zrobieniem makijażu, odczekajcie przynajmniej 10 minut.

Rada: Olejek do twarzy jest również świetnym pomocnikiem przy masażu twarzy. Nawet krótki masaż podczas jego nakładania może zdziałać cuda!

Jak właściwie działa olejek do twarzy?
  • Zatrzymuje wilgoć w skórze i chroni ją przed wysuszeniem. Właśnie z tego powodu olejek należy zawsze nakładać na wilgotną skórę.
  • Działa jak bariera ochronna przed negatywnymi wpływami środowiska.
  • Wnika w strukturę skóry, dogłębnie ją odżywiając i regenerując.
Co mam rozumieć pod pojęciem macerat?

Maceracja to proces, w którym aktywne substancje i zapach ziół (i innych roślin) trafiają do rozpuszczalnika, którym może być:

  • olej – w ten sposób powstaje macerat; proces ten przebiega na zimno, w szczelnie zamkniętym pojemniku i trwa przynajmniej 3 tygodnie,
  • spirytus – tak powstaje nalewka, produkt stosowany w ziołolecznictwie,
  • woda – tutaj rezultatem jest wyciąg lub wywar (ten drugi w przypadku podgrzania mikstury).

Tak powstałe płyny mogą być wykorzystywane same, lub jako składniki w produkcji kosmetyków. W Almara Soap ziołowe maceraty i wywary wchodzą w skład wielu naturalnych mydeł oraz kosmetyków. Dzięki maceracji w naszych produktach znajdziecie prawdziwie skoncentrowaną i potężną siłę natury.