+++   Dla klientów końcowych przy zamówieniu powyżej 250 Zł DOSTAWA GRATIS!   +++  

×

Olej makadamia

INCI Macadamia integrifolia Seed Oil
Inne nazwy  Macadamia Oil
W produktach wykorzystujemy olej makadamia tłoczony na zimno

Opis

Olej makadamia pozyskiwany jest z orzechów drzewa Macadamia ternifolia. Ma gęstą konstystencję oraz delikatny orzechowy smak i aromat. Jego skład jest zbliżony do struktury ludzkiego sebum. Zawiera dużą ilość tłuszczu i nienasyconych kwasów tłuszczowych (oleinowego i palmitooleinowego). Jest również bogaty w kwasy omega 3, 6 i 7, zawiera witaminy A, B1, B3, dużą dawkę witaminy E, wapń, żelazo, fosfor, cynk oraz białka. Wchłania się szybko i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy.

Działanie i zastosowanie

Olej makadamia ma właściwości antyoksydacyjne, regenerujące, zmiękczające, nawilżające i wygładzajace. Zmniejsza oznaki starzenia, utrzymuje elastyczność skóry, dodaje włosom blask i przeciwdziała rozdwajaniu się końcówek. Odpowiedni dla skóry normalnej, suchej, wrażliwej i dojrzałej. W przypadku alergii na orzechy przy stosowaniu tego oleju należy zachować ostrożność.

Zawarte w produktach Olej makadamia